Motor 06/10/2016

El retorn de la Impala, més a prop que mai

La mítica moto podria tornar al mercat a finals de 2017

Ara Motor
2 min
El retorn de la Impala, més a prop que mai

La Montesa Impala és molt més que una moto. Probablement sigui un retrat d’una societat, la catalana, durant un període molt concret de la seva història, la del desenvolupament econòmic dels anys 60.

Apareguda l’any 1962, la Impala va fabricar-se (amb adaptacions per competicions de trial o enduro) fins l’any 1989, dividits en dues etapes. La Impala 1 es va fabricar entre 1962 i 1971, mentre que la segona generació ho va fer entre 1982 i 1989. Actualment encara es conserven unes dues mil motos en circulació, i el seu preu s’enfila al voltant dels deu mil euros (en funció de l’estat de conservació).

La Montesa Impala del segle XXI

Ja fa molts anys que Honda va comprar Montesa, i fins la data els japonesos no havien acabat d’apostar per fer reviure aquest mite del motor català. Però la insistència del públic i la decidida aposta dels germans Xavi i José Arenas (propietaris del Concessionari Oficial Honda Impala de Barcelona) ha donat els seus fruits amb la presentació avui mateix de la nova Impala, la que seria la tercera generació d’aquesta icona motociclista.

Tres generacions de la Impala

El projecte, doncs, ha estat encapçalat per una iniciativa local, sense el suport oficial de la matriu Honda. Ara bé, el fet que la nova Impala es basi en la plataforma i elements mecànics de la CB500F convida a ser optimistes, ja que la inversió inicial de la multinacional nipona seria molt inferior a crear una moto de zero.

La seva comercialització, si rep el vistiplau d’Honda, s’iniciaria al segon semestre de 2017, i la demanda d’aquesta nova Impala hauria de ser suficient per justificar la inversió inicial. El que encara no està clar és si aquesta nova Impala respectarà les denominacions de les seves antecessores i s’anomenarà Impala 3 o pel contrari es busca un altre nom per aquesta motocicleta i si aquesta es fabricarà a la planta que Montesa té a Santa Perpètua de Mogoda.

stats