Història
Motor Història 27/08/2017

Mitsubishi celebra el centenari del seu primer cotxe

La marca japonesa va fabricar el seu primer cotxe, anomenat Model A, ara fa 100 anys

Ara Motor
1 min
Model-A

Mitsubishi és un grup industrial que va néixer l'any 1870, tot i que en un primer moment no van orientar les seves activitats econòmiques i empresarials cap al sector de l'automòbil. De fet, no va ser fins al mes d'agost de l'any 1917 que Mitsubishi no va fabricar el seu primer vehicle motoritzat, que va anomenar Model A, en el context d'una Exposició Internacional que es celebrava a Tòquio, la capital japonesa.

El primer cotxe de Mitsubishi va suposar tot un repte tecnològic i industrial, ja que encara no hi havia gaire tradició automobilística al Japó. Tot i això, els enginyers van crear un motor robust i fiable de quatre cilindres en línia que oferia 35 CV de potència i permetia arribar a una velocitat màxima de 30 km/h.

Model A

Degut a la falta d'experiència dels pioners de Mitsubishi, l'habitacle del Model A va ser fabricat amb fusta, inspirat en els carruatges de tracció animal del moment. El Model A, fabricat artesanalment, va tenir un èxit comercial força modest, ja que Mitsubishi només en va fabricar 20 unitats –a banda dels dos prototips– durant els quatre anys que va estar en producció, entre el 1918 i el 1922.

A partir dels anys 20 Mitsubishi es va centrar en la divisió aeronàutica, però l'experiència acumulada pel primer cotxe de la companyia japonesa va ser cabdal per al posterior creixement de la divisió Mitsubishi Motors Corporation.

stats