Cotxes clàssics
Motor  /  Història 21/07/2021

El Lancia 037 torna a la vida en edició limitada

Una ‘start-up’ italiana ressuscita el mític Lancia 037 amb una edició limitada de 37 unitats i una potència de 512 CV

3 min
Kimera Automobili EVO37

El Lancia 037 és un dels models més mítics de la marca italiana. Ras i curt, el Lancia 037 va ser un dels cotxes de ral·li amb més èxit i més recordats dels anys bojos del Grup B del mundial de ral·lis, i fins i tot va guanyar un campionat de constructors el 1983, així com diverses proves puntuables per als campionats dels anys 1983 i 1984 gràcies als pilots de Lancia Walter Röhrl (Alemanya) i Markku Alén (Finlàndia).

El seu llegat és tan gran que una start-up italiana anomenada Kimera Automotive ha presentat una versió moderna del 037 amb el permís de Lancia. De fet, aquest restomod del Lancia 037 s’ha desenvolupat sota la supervisió de Claudio Lombardi, Vittorio Roberti i Sergio Limone, tots ells antics enginyers a Lancia, i la posada a punt final ha estat responsabilitat del pilot dues vegades campió del món Miki Biasion.

EVO37.
EVO37.
EVO37.

Aquest restomod, anomenat EVO37, manté una estètica fidel al model original, però introduint diversos elements moderns, com ara els llums led o les llandes de 18 polzades a l’eix davanter i de 19 polzades al posterior. La carrosseria d’aquest 037 modern està feta de fibra de carboni, a diferència del model original, que feia servir una carrosseria de fibra de vidre. El xassís, la transmissió i el bastidor també respecten el model original, però amb un esquema més modern que permet millorar la rigidesa torsional o el repartiment de pes respecte al model original.

EVO37.
EVO37.