Ara Motor

Volkswagen abandona el WRC

La marca de la Baioxa Saxònia abandona el món dels ral·lis per sorpresa

Volkswagen abandona el WRC / VOLKSWAGEN ESPAÑA Zoom

Volkswagen ha anunciat oficialment que deixarà de competir al Mundial de ral·li (WRC) a partir de 2017. Aquest anunci arriba una setmana després que Audi, que pertany al mateix grup industrial, hagi anunciat per la seva banda l'abandó de la seva divisió de competició Audi Sport, del mundial de resistència i les 24 hores de Le Mans.

La notícia no deixa de ser impactant ja que el fabricant alemany havia governat amb mà de ferro les darreres quatre temporades del WRC gràcies al binomi exitós que han format el pilot Sebastién Ogier i el seu Polo WRC.

A ningú se li escapa que la decisió d'abandonar la divisió de competició de la marca està relacionada amb l'escàndol del «Dieselgate» i les consegüents multes milionàries que han hagut d'afrontar els de la Baixa Saxònia. Amb tot, fonts internes del grup anuncien que es podr`pa reubicar els 200 treballadors que la divisió esportiva té a Hannover i que es dedicaven a l'evolució dels cotxes de competició de la marca.

Skoda, el beneficiat?

El moviment de Volkswagen ha agafat en fora de joc al món del motor, treballadors inclosos. Entre altres coses sembla estrany que l'equip Volkswgen abandoni el projecte del nou Polo WRC, que ja està enllestit i que s'ha desenvolupat al llarg dels darrers dos anys.

En aquest sentit, la marxa de Volkswagen podria beneficiar a Skoda, que podria presentar un equip competitiu per competir a la màxima divisió mundial (fins ara competia a WRC2), o a la creació d'un equip satèl·lit subjecte a una hipotètica inversió de capital extern.