Seguretat
Motor 18/03/2020

Volkswagen vol acabar amb els accidents el 2050

La marca de la Baixa Saxònia treballa en un programari pensat per evitar col·lisions i atropellaments

Ara Motor
1 min
Volkswagen vol acabar amb els accidents el 2050

Volkswagen ha anunciat que aquest any començarà a comercialitzar un nou programari en els seus cotxes d'última generació pensat per acabar amb els accidents en el futur. De fet, els de Wolfsburg han posat la data del 2050 en el seu horitzó, quan esperen poder haver acabat amb els accidents, col·lisions i atropellaments en els seus vehicles.

Aquest nou programari, que estrena el flamant ID.3, disposarà de diversos algoritmes capaços d’aprendre i millorar en la previsió de la conducció i circulació, i també podrà ser actualitzat a distància gràcies a la seva connexió sense fil a la xarxa.

El programa de Volkswagen utilitza diversos sensors, càmeres i processadors d’informació associats que han de ser els elements que captin informació i permetin predir moviments i possibles situacions de risc per evitar accidents.

Amb tot, el sistema “no funciona encara al 100%”, tal com reconeix Thomas Ulbrich, cap d’electromobilitat de Volkswagen. Segons ell, els algoritmes poden “aprendre ràpidament de les circumstàncies del trànsit i del comportament humà”, cosa que faria possible que el sistema es millori i es perfeccioni diàriament.

stats