Seguretat
Motor 27/06/2018

Els senyals de trànsit més desconeguts

Un estudi de la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària i la multinacional Zurich revela quins són els senyals de trànsit més desconeguts pels conductors de l’Estat

Ara Motor
1 min
Els senyals de trànsit més desconeguts

Una enquesta feta a més de 2.000 conductors i conductores d’arreu de l’estat espanyol ha revelat quins són els senyals de trànsit més desconeguts pels usuaris de la xarxa de carreteres, autovies i autopistes de l’Estat.

El senyal P33 és el més desconegut pels conductors

El senyal menys conegut pels conductors espanyols és el P-33, que indica una zona de visibilitat reduïda i que va obtenir un 85% de respostes incorrectes. El 57% dels enquestats la van confondre amb el senyal d’esllavissada de pedres.

El segon senyal menys conegut és l'R-200, que la majoria d’enquestats van confondre amb el de prohibit circular, quan en realitat indica la prohibició de circular sense aturar-se per la proximitat d'una duana, control de policia o peatge.

Senyal R 200

Amb tot, l’estudi també revela que el 86% dels conductors i conductores coneixen bé els senyals de trànsit, tot i que sorprenentment només el 78% confien plenament en la seva utilitat quan estan al volant.

stats