Seguretat
Motor 24/03/2019

Pol·len, al·lèrgia i conducció, una equació complicada

Us presentem alguns consells per evitar ensurts i al·lèrgies en aquesta època de l’any

Ara Motor
2 min
Pol·len, al·lèrgia i conducció: equació complicada

Amb l’arribada de la primavera es multipliquen els casos d’al·lèrgia a causa del pol·len i altres partícules en suspensió a l’aire típiques d’aquesta estació, i que sovint fan la guitza als milers de conductors al·lèrgics que hi ha a tot el país.

Un dels trucs bàsics per evitar al·lèrgies és intentar conduir amb les finestres tancades i obrir i tancar ràpidament les portes del vehicle. Un cop dins el cotxe, és preferible no accionar l’aire condicionat o fer-ho amb moderació durant les èpoques de l’any més crítiques, com el principi de la primavera i, si és possible, evitar les hores més crítiques del dia, com ara a primera hora del matí i al capvespre, quan hi ha més afectació de pol·len i altres substàncies en l’aire.

També és una bona idea intentar aparcar el cotxe en algun indret una mica allunyat d’arbres, parcs i jardins (si això és possible), i, en cas de tenir el cotxe molts dies aturat, és convenient evitar que s’embruti massa: cal passar-hi un drap sec i suau per evitar que el pol·len i altres partícules s’adhereixin molt a la carrosseria, i és bo anar a rentar-lo un cop a la setmana o cada quinze dies.

Un element vital per evitar que el pol·len o altres substàncies s’hi introdueixin és mantenir en bon estat els filtres d’aire, que es poden netejar o substituir manualment, i caldria revisar-ne l'estat cada 20.000 quilòmetres o cada dos anys.

Finalment, convé recordar que no és recomanable consumir antihistamínics abans de conduir perquè poden incidir negativament en la conducció, causant somnolència i allargant els temps de reacció.

stats