Seguretat
Motor 15/12/2017

El Fiat Punto és el cotxe menys segur del món: no obté cap estrella Euro NCAP

El compacte italià fa història en convertir-se en el primer model amb zero estrelles Euro NCAP, l’organisme comunitari encarregat d’avaluar la seguretat dels cotxes que es venen a la UE

Ara Motor
1 min
El Fiat Punto és el cotxe menys segur del món: obté 0 estrelles Euro NCAP

El Punto és un autèntic dinosaure automobilístic. Present al mercat des de l’any 2005, el compacte italià no ha rebut cap actualització tecnològica i mecànica en els últims tretze anys, i això, en el món de l’automòbil, suposa un handicap molt important.

La institució comunitària ha efectuat les proves amb un Fiat Punto 1.2 gasolina de 65 CV de potència associat a una caixa de canvis de 5 relacions i un pes de 1.030 quilos. Durant els test de xocs frontals i laterals, el Punto ha assolit un 51% de protecció a les places davanteres, la més baixa de la història de les proves Euro NCAP.

Pel que fa a la seguretat infantil, el Punto només ha aconseguit una puntuació del 43%, la segona xifra menys segura de la història, just darrere del Ford Mustang, un cotxe que no està orientat a un ús familiar, i el DS3 de Citroën, un altre dels cotxes menys segurs del mercat.

Finalment, el Punto ha obtingut un 52% de puntuació en la protecció de vianants i un ridícul 0% en la dotació d’assistents de seguretat, ja que aquest compacte italià no disposa d’elements bàsics com ara un control de velocitat o l’avisador del cinturó de seguretat, per exemple.

stats