Gasolina
Motor 04/08/2018

Tot el que cal saber del nou etiquetatge de la benzina

A partir del 12 d'octubre entra en vigor la nova normativa que regula la nomenclatura dels combustibles

Ara Motor
2 min
El govern espanyol vol equiparar el preu del dièsel  amb el de la gasolina.

Ja ens podem acomiadar de la gasolina de 95 octans, de 98 octans o del dièsel. A partir del mes d'octubre entra en vigor una normativa que modifica el sistema d'identificació dels carburants per homologar-los a tots els països de la Unió Europea.

Si el vostre vehicle funciona amb gasolina, haureu de buscar un símbol amb la lletra E envoltada per un cercle. La nomenclatura identifica l'etanol que hi ha en la barreja del carburant, de manera que l'E5 correspon a la gasolina amb un 5% d'etanol, l'E10 amb un 10% i l'E85 amb un 85%.

Tot el que cal saber del nou etiquetatge de la benzina

Les etiquetes del dièsel tindran forma quadrada i s'identificaran amb la lletra B. En el cas del dièsel, la nomenclatura identifica el percentatge de biocarburant, de manera que el B7 identifica el dièsel amb un 7% de biocarburant i el B10 amb un 10% de biocarburant. Encara hi haurà un darrer tipus de dièsel identificat amb les lletres XTL, que donen nom al dièsel sintètic que no deriva del petroli.

Pel que fa als combustibles alternatius, els cotxes d'hidrogen hauran de buscar el símbol H2, els de gas natural comprimit les inicials CNG, els de gas natural liquat, LNG, i els de gas liquat de petrol,i LPG, tots identificats sempre dins d'un rombe.

I com sé quin combustible necessita el meu cotxe?

Els cotxes, motos, camions, quads o qualsevol vehicle amb motor de combustió hauran d'identificar el combustible compatible amb una etiqueta al tap del dipòsit i també hauran d'especificar-ho al manual del vehicle.

Però si el nostre cotxe és més antic, convé que tinguem clar quines seran les equivalències corresponents per evitar possibles errades a l'hora d'omplir el dipòsit. Si utilitzem la gasolina de 95 caldrà que busquem l'etiqueta E5, i si fem servir la de 98, l'etiqueta E10. Si en canvi tenim un vehicle dièsel la cosa és més senzilla, perquè la majoria de cotxes de gasoil faran servir el combustible B7.

stats