Seguretat
Motor Seguretat 11/10/2021

Detinguda la banda anglesa que feia servir una Game Boy falsa per robar cotxes

Tres homes d’entre 29 i 33 anys han sigut detinguts per la policia britànica acusats d’haver robat fins a cinc Mitsubisghi Outlander amb un dispositiu que imitava una Game Boy

1 min
La falsa Game Boy permetia robar el Mitsubishi Outlander amb facilitat

La Game Boy és una de les consoles portàtils més populars de tots els temps. Aprofitant la seva popularitat, una banda integrada per tres lladres del nord d’Anglaterra van aconseguir un dispositiu que imita la forma de la videoconsola de Nintendo i que pot obrir i engegar el motor de fins a 20 models de cotxes diferents.

Aquest dispositiu, que es pot trobar al mercat negre per uns 25.000 euros, escaneja el sistema d’obertura per poder accedir a l’interior del vehicle sense haver de forçar la porta d’entrada i en hackeja el sistema d’accés per fer creure a la centraleta del vehicle que es disposa d'una clau real. El més curiós és que a YouTube hi ha alguns vídeos que demostren l’efectivitat d’aquest dispositiu per obrir i encendre diversos models.

Els tres lladres anglesos detinguts, que operaven a la zona de Yorkshire, al nord d’Anglaterra, s’havien especialitzat en el model Mitsubishi Outlander, i entre els mesos de juliol i octubre havien comès fins a cinc robatoris d’aquest model amb èxit. Els tres lladres van ser enxampats per la policia britànica circulant en un vehicle robat i amb el dispositiu amagat a la guantera. Ja han sigut condemnats per la justícia a penes d’entre 22 i 30 mesos de presó.

stats