Consells de seguretat
Motor  /  Seguretat 05/11/2017

Consells per a conductores embarassades

Repassem alguns consells de seguretat que poden ser útils per a dones embarassades que es posen al volant

Ara Motor
2 min
Quatre consells per a conductores embarassades

L'embaràs no ha de ser cap impediment per conduir, si no és que els metges indiquen el contrari. Si comptem amb el vistiplau dels doctors, posar-se al volant no hauria de suposar cap impediment per a les dones que estiguin embarassades si se senten còmodes i capacitades al volant. Generalment, i en un embaràs sense complicacions, moltes dones acostumen a conduir fins pràcticament a l'últim mes de gestació. A continuació repassem alguns consells que creiem que us poden ser útils.

Cinturó de seguretat i airbag

inturó de seguretat i airbagAbans de res, cal recordar que l'ús del cinturó és obligatori, tant de conductora com d'acompanyant. El cinturó de seguretat ha d'anar en la posició més baixa possible, per fer la retenció per la pelvis. De la mateixa manera, cal mantenir l'airbag sempre encès, tant si l'embarassada circula de conductora com d'acompanyant.

Comoditat al volant

És molt convenient regular l'alçada, profunditat i grau d'inclinació dels seients de manera periòdica per poder trobar la posició més còmoda en cada fase de gestació.

Cal regular el seient pràcticament cada setmana

Algunes embarassades també porten una faixa sota la pelvis, sobretot en les fases més avançades de l'embaràs. A més, és molt recomanable utilitzar sabates planes (sense talons) i roba còmoda.

Augmentar la distància amb el volant

Aquest consell variarà en funció de l'estat de gestació de l'embarassada i de la mida del cos, però per norma general és més que recomanable deixar com a mínim uns 25 centímetres de distància entre seient i volant, per evitar possibles riscos en cas d'accident.

Sense presses

No és del tot recomanable que les embarassades facin llargs desplaçaments en cotxe –més de dues hores–, però si n'han de fer, cal planificar bé el viatge, fer les aturades que calgui per anar al lavabo, hidratar-se, estirar les cames i descansar. I sobretot, conduir de manera prudent i relaxada.

stats