Cadiretes infantils
Motor Seguretat 05/06/2019

Les cadiretes infantils que (potser) no has de comprar

Un informe del RACE mostra els sistemes de seguretat més segurs del mercat

Ara Motor
2 min
Les cadiretes  a contramarxa són les més segures

Un any més el RACE ha fet públic el seu estudi anual sobre la seguretat dels sistemes de retenció infantils presents al mercat, que classifica totes les cadiretes del mercat per grups d’edat i les avalua amb una escala de cinc estrelles.

En aquest informe només una cadireta ha obtingut la qualificació màxima de cinc estrelles, la Bebé Confort Jade + 3wayFix, enfocada a infants de fins a 9 quilos de pes. 24 cadiretes més han obtingut molt bona nota (quatre estrelles), tres més van obtenir una puntuació mitjana (tres estrelles) i unes altres tres van obtenir una qualificació baixa, de només dues estrelles.

Cadiretes RACE

Però el més preocupant del cas és que quatre cadiretes van obtenir la puntuació mínima de només una estrella a causa de diverses deficiències greus, com ara el trencament de l'ancoratge Isofix, no poder retenir l’infant a la cadireta en cas d’impacte i fer que surti disparat o el fet d’utilitzar materials i substàncies tòxiques.

Les pitjors cadiretes del mercat segons l’informe del RACE són la Babystyle Oyster Carapace Infant + Duofix i-Size Base, la Chicco Oasys i-Size Bebecare + i-Size Base, la Giordani Galaxy 012 i la Maxi-Cosi TobiFix.

A part de la classificació i avaluació de les cadiretes, el RACE aconsella que els compradors provin primer les cadiretes en el seu vehicle, que comprovin si són realment compatibles amb el seu model (tot i ser universals, els ancoratges Isofix no són compatibles amb tots els models) i que s'assegurin que els cinturons de seguretat arriben a assegurar correctament els sistemes de retenció –especialment dels nadons– o col·locar correctament els cinturons.

stats