Vídeo
Motor  /  Seguretat 26/01/2019

El cotxe autònom de Jaguar-Land Rover avisarà les maniobres amb antelació

El fabricant britànic mostra un nou sistema que permet relacionar els vianants amb els cotxes autònoms i avisar de les seves intencions amb anticipació

Ara Motor
1 min
El cotxe autònom de Jaguar-Land Rover avisarà les maniobres amb antelació

El fabricant britànic Jaguar-Land Rover (JLR) ha presentat un innovador sistema d’il·luminació intel·ligent per als seus cotxes autònoms que serveix per anunciar i avisar els vianants i altres usuaris de la via quina serà la seva ruta i direcció en moviment.

El sistema projecta unes línies o marques a terra que serveixen per mostrar als vianants, ciclistes o altres conductors cap on vol moure’s el cotxe autònom, cosa que permet que els vianants, els ciclistes o els altres conductors avancin la seva maniobra o adeqüin la seva ruta a les intencions del cotxe autònom.

A més, les línies tendeixen a acostar-se entre elles quan el cotxe té intenció d’aturar-se, mentre que se separen quan el vehicle autònom vol anunciar la seva intenció d’accelerar o augmentar la marxa.

Aquest sistema, que encara està en fase de proves, ha estat desenvolupat pel departament Future Mobility de Jaguar-Land Rover, format per un equip humà d’enginyers i psicòlegs que analitzen la conducta humana en diverses situacions de circulació reals. Segons afirma la marca, els vianants que han format part de la fase de proves han assegurat sentir-se més segurs quan el vehicle ha anunciat la seva ruta o intencions amb antelació.

stats