Consells seguretat
Ara Motor

Aparcar sobre la vorera, un hàbit incívic i perillós

Analitzem els inconvenients d’aparcar el cotxe sobre la vorera, una acció incívica i perjudicial pel teu cotxe

Aparcar sobre la vorera, un hàbit incívic i perillós Zoom

Mai hauríem d’aparcar o estacionar sobre la vorera. Fer-ho és un acte incívic greu: hem vist més d’un cop com una persona que fa servir una cadira de rodes o uns pares empenyent un cotxet infantil han hagut de baixar a l’asfalt –amb el perill que això suposa– per poder avançar esquivant els obstacles i vehicles que ocupen la vorera.

Aparcar sobre la vorera és un acte d'incivisme greu que dificulta la mobilitat de persones amb cadira de rodes, cotxets infantils o que han de caminar acompanyades d'algú

Més enllà de l’acte de civisme necessari en els nostres pobles i ciutats (la sanció per aquesta infracció és de l’ordre dels 100 euros), repetir aquesta pràctica de manera continuada és nociu per al nostre vehicle.

Aparcar o estacionar sobre la vorera espatlla els neumàtics i el sistema de suspensions, ja que fa que no es reparteixi el pes del cotxe de manera equilibrada, i en prova un desgast prematur que pot escurçar molt la vida útil dels amortidors o dels neumàtics.

A més a més, per aparcar sobre la vorera caldrà superar el desnivell del cantell de la vorera, que pot rascar o deformar la llanda, deformar el neumàtic (o fins i tot punxar-lo) i malmetre l’equilibri de la direcció i els amortidors.