Proves motos
Motor  /  Proves 23/12/2021

Royal Enfield Meteor 350, una ‘cruiser’ amb credencials

Provem la nova Meteor 350, una moto confortable i elegant amb molta personalitat

7 min
Royal Enfield Meteor 350

Després de la presentació dels models Twin i seguint amb la visió d’anar oferint més models adaptats al públic europeu o nord-americà amb comptagotes, Royal Enfield ens presenta la nova Meteor 350, una motocicleta d’estil cruiser, un model certament captivador per la seva estètica i pel seu motor.

A Europa i amb aquest model, la marca entra en un nou segment, però és important saber que no és un segment inexplorat per la marca. Si ens endinsem en la història del període indie de la marca, veurem que al món de les cruiser ja hi van entrar als anys 90. La nova Meteor que ara ens arriba és l'herència de la Royal Enfield TBX (o Thunderbird X), que alhora va ser una evolució de la Rumbler. Però la primera moto cruiser, tal com la marca descriu aquest tipus de motos, va ser la Lightning que es va presentar als anys 90 i que va ser tota una revolució al seu país, ja que per primer cop Royal Enfield fugia del seu classicisme per mostrar el seu vessant més rebel. Més recentment, l’any 2018, van presentar els models Thunderbird i Thunderbird X, però si volien entrar al mercat europeu els calia actualitzar-se a la normativa Euro-5. I així va ser com va néixer la Meteor 350. El seu nom prové d’un model que ja es va oferir als anys 50 del segle passat i, igual com la nova Meteor, també va ser una moto destinada a obrir nous mercats, tot i que en aquell cas va ser el nord-americà.

Royal Enfield Meteor 350
Royal Enfield Meteor 350
Royal Enfield Meteor 350

La Meteor 350 ve a omplir un segment que fa anys que està ben oblidat. Als anys 90 totes les marques japoneses i fins i tot alguna d'europea (italiana sobretot) oferia motos cruiser de cilindrada petita i mitjana. Però a poc a poc van anar desapareixent i en els últims anys s’ha tornat a veure algun fabricant asiàtic que les ha recuperat, això sí, en format A2 amb motor de 125 cc. Però si hem de trobar-li un model que s'hi assembli molt clarament citaríem la Yamaha SR 125 o 250, que tan popular es va fer als anys 80 i 90 a les nostres ciutats. Una moto amb estil, còmoda i sobretot indestructible, ingredients que també trobem en la Meteor 350 de Royal Enfield. Sembla una bona carta de presentació, oi? Analitzem un per un, doncs, aquests tres ingredients que fan de la Meteor una moto amb molt atractiu.

Una moto amb estil

Aquest punt és innegable, en la Meteor. La seva aparença clàssica és evident, però, al contrari del que és habitual en la marca, tal com vam veure en l'última prova de la Twin Interceptor, aquest model sí que presenta alguns detalls moderns. Aquests elements de modernitat són especialment evidents en el far davanter amb llum diürna led, en la instrumentació parcialment digital o en la pantalla per al navegador. Són poques coses, és veritat, però prou per donar-li un toc actual que ben segur molts apreciaran.

Detalls estètics de la Royal Enfield Meteor 350
Detalls estètics de la Royal Enfield Meteor 350