Cotxe elèctric
Motor Novetats 04/01/2022

Tesla va fabricar gairebé un milió de cotxes durant el 2021

La marca nord-americana esquiva la crisi dels microxips i bat tots els rècords i expectatives amb una producció anual de 936.172 vehicles nous durant el 2021

2 min
Tesla Model Y i Model 3

Tesla està d’enhorabona després d’haver tancat un 2021 millor del que s’esperava fins i tot dins de la companyia. I és que els fabricants de cotxes elèctrics van produir un total de 936.172 unitats al llarg de tot l’any 2021, cosa que suposa un increment del 87% respecte a l’any anterior.

La clau de volta de l’èxit de Tesla ha sigut poder esquivar la crisi generada per l’escassetat de microxips semiconductors que ha afectat molts dels principals fabricants mundials, gràcies a unes bones línies de subministrament que no s’han aturat en cap moment. A més, aquest any la marca d’Elon Musk ha canviat la seva seu de l’estat de Califòrnia al de Texas, on també ha obert una nova gigafàbrica que encara no està operativa, per motius fiscals i empresarials.

Durant l'últim trimestre de l’any Tesla va fabricar i entregar més de 308.000 unitats, especialment dels Model 3 i Model Y, de manera que va superar tots els seus rècords anteriors i les expectatives trimestrals i anuals, que preveien tancar el trimestre amb unes 250.000 unitats fabricades i l’any amb poc més de 850.000. 

La capacitat productiva de Tesla, però, està limitada a les seves dues fàbriques actuals en funcionament, la de Fremont, als Estats Units, i la de Xangai, a la Xina. Al llarg del 2022 han d’entrar en funcionament les fàbriques de Berlín i de Texas, que han d’incrementar exponencialment la capacitat productiva de la marca, i que han d’assortir amb més facilitat la demanda interna d’Europa i dels Estats Units respectivament.

Curiosament, el creixement espectacular de la capacitat productiva i les entregues de Tesla ha estat motivat per la demanda dels Model 3 i Model Y, mentre que la dels ja clàssics i coneguts Model S i Model X va ser molt inferior: de fet, Tesla només va fabricar unes 11.000 unitats dels dos vehicles durant l'últim trimestre del 2021. 

stats