SUV elèctric
Motor Novetats 11/05/2021

El primer SUV elèctric de Subaru s’anomenarà Solterra

La marca japonesa ha anunciat l’arribada del seu primer totcamí elèctric per a mitjans de l’any vinent

2 min
Subaru Solterra

El castell -i antic comtat- de Solterra és una edificació amb més de mil anys d’història, ubicat en un punt elevat estratègic al cor del massís de les Guilleries, en el mateix punt on ara s’aixeca el monument de la Creu de les Guilleries. Ara bé, aquest no ha estat el motiu pel qual els responsables comercials de Subaru han escollit aquest nom amb reminiscències catalanes per batejar el seu primer SUV elèctric, que aprofitarà la base i la plataforma modular que Subaru està desenvolupant de la mà de Toyota. El mot Solterra remet a sol i terra, i segons el comunicat de la mateixa marca vol simbolitzar “un homenatge a la natura i a la voluntat de desplaçar-se de manera sostenible”.

Subaru Solterra

La col·laboració entre Subaru i Toyota en aquesta nova plataforma, anomenada e-Global, permet reduir costos de producció, desenvolupament i investigació a les dues marques, alhora que permet sumar els coneixements en matèria elèctrica i de zero emissions de Toyota amb els gairebé llegendaris sistemes de tracció integral de Subaru. Així doncs, tot i que encara no sigui oficial, és lògic pensar que el Solterra disposarà de dos motors elèctrics -un sobre cada eix- i un sistema de tracció integral permanent.

El Subaru Solterra, del qual només en coneixem amb seguretat el nom i que serà un vehicle de zero emissions, es converteix en el quart SUV de la marca, després dels Forester, Outback i XV, i a diferència de la resta serà un vehicle totalment elèctric que prescindirà de motor de combustió per primer cop en la història de la marca.

El nou Solterra ha d’arribar al nostre mercat a mitjans del 2022, a un preu encara per confirmar, però que no hauria de ser gaire diferent dels preus que Subaru demana actualment pels seus totcamins híbrids endollables amb motor de combustió.

stats