Indústria
Motor Novetats 03/02/2021

Renault eliminarà el Twingo

El popular utilitari francès desapareix dels plans de futur de Renault per deixar pas a nous models com el futur elèctric R5 o el ja existent Zoe

2 min
Renault Twingo

El Renault Twingo va ser presentat al Saló de París del 1992 i va generar un fort impacte en el mercat europeu com a substitut del mític Renault 4, anomenat popularment Quatre Llaunes al nostre país. Al llarg dels seus gairebé 30 anys d’història el Twingo ha vist passar tres generacions (1992, 2007 i 2014), ha disposat de versions esportives RS, plataformes amb motors davanters i posteriors i de tracció davantera o posterior, associats a motors dièsel, gasolina i fins i tot elèctriques, com l’actual Twingo Z.E.

Val a dir que durant els últims anys el Twingo ha perdut força presència al carrer: ha caigut fins a les poc més de 40.000 unitats venudes a tot el món durant el 2020, bona part de les quals a França i altres territoris de parla francesa com Bèlgica i el Magrib. L’actual generació del Twingo, desenvolupat de bracet del grup Daimler (els actuals Twingo i Smart Forfour es fabriquen a la mateixa planta d’Eslovènia), no tindrà continuïtat en el futur, tal com ha anunciat el president de la marca del rombe, l’italià Luca de Meo.

La nova estratègia de Renault passa per cotxes petits totalment electrificats, com ara el futur Renault 5, davant l’impossibilitat de desenvolupar mecàniques de combustió econòmiques capaces de fer complir els límits d’emissions marcats per la UE, alhora que permetrà alliberar la marca de multes milionàries per concepte d’emissions dels seus vehicles.

També cal pensar que la marca francesa ja disposa de diversos models que canibalitzen el mercat del Twingo, com ara el Zoe, el cotxe elèctric més venut d’Europa i que costara pràcticament el mateix que el Twingo, o el futur Dacia Spring, el totcamí elèctric low cost de la marca romanesa, filial de Renault. La versió elèctrica del Twingo, anomenada Twingo Z.E., deixarà de comercialitzar-se abans, per donar pas al nou Renault 5, que haurà d’arribar al mercat l’any 2023, coincidint amb la desaparició del Twingo.

Amb tot, el Twingo amb motor gasolina SCe de 90 CV  i l’elèctric Twingo Z.E. han de seguir presents al catàleg de la marca francesa en un futur immediat, a un preu al voltant dels 20.000 euros.

stats