COTXE ELÈCTRIC
Motor Novetats 14/01/2021

El Renault 5 ressuscita en format elèctric

La marca del rombe mostra el disseny definitiu del nou Renault 5, que serà un cotxe “elèctric i assequible” segons apunta Luca de Meo

Ara Motor
2 min
El mític Renault 5 ressuscita en format elèctric

Fa anys que els cotxes d’estil retro o vintage estan de moda al Vell Continent. Els èxits dels Fiat 500 o Mini han animat diversos fabricants a recuperar els seus clàssics i convertir-los en moderns cotxes elèctrics de zero emissions. En el cas de Renault, la marca francesa -ara dirigida per Luca de Meo, expresident de Seat- aposta per recuperar el mític R5, ara sota un format totalment elèctric i sota el nom R5 Prototype.

Renault 5 elèctric

De fet, ha sigut el mateix De Meo qui, durant la presentació de l’estratègia de marca de Renault fins al 2025, ha decidit mostrar el prototip del nou T5 o Renault 5 elèctric, un cotxe que manté l’essència del disseny del popular utilitari francès dels anys 70, 80 i 90. Segons apunta el directiu, és “només el començament” de la nova estratègia elèctrica de Renault, que preveu el llançament de fins a deu cotxes elèctrics i que podria incloure també una futura versió elèctrica de l'R4 o quatre llaunes, un altre dels models icònics de la marca del rombe.

Renault 5

El nou Renault 5 farà servir la plataforma elèctrica CMF-EV de l’aliança Renault-Nissan, que estrenarà aquest any el nou Nissan Ariya i que servirà de base també per al futur Mégane elèctric, cotxe que hauria de compartir molts elements tecnològics, modulars i mecànics amb el nou R5.

Renault 5

Precisament el fet de compartir elements mecànics i tecnològics amb altres cotxes de l’aliança franco-japonesa pot ser el desllorigador per oferir aquest nou Renault 5 a un preu popular i assequible per als clients que busquen un vehicle de tall urbà i de zero emissions.

Renault 5 vista lateral

A més, el retorn del nou R5 elèctric podria anar associat també a una versió més potent o esportiva preparada per Alpine, que també orientarà la seva gamma de productes cap als cotxes elèctrics d’altes prestacions i que ja ha anunciat que inclourà un utilitari esportiu del segment B (el mateix que ocuparà l’R5) en la seva gamma.

stats