cotxes elèctrics
Motor Novetats 02/02/2021

El Renault Zoe es converteix en el cotxe elèctric més venut d’Europa

Un estudi de Jato Dynamics reflecteix el domini del Zoe en el segment dels cotxes de zero emissions al Vell Continent

2 min
Renault Zoe

Tot i que ja porta uns quants anys al mercat, el Renault Zoe domina el segment dels cotxes elèctrics a Europa amb mà de ferro, exercint un liderat implacable i marcant cada cop més diferències amb els seus rivals, tal com demostren els estudis de vendes de cotxes elèctrics durant el 2020 de la consultora Jato Dynamics.

El 2020 no ha sigut un bon any per a les vendes de cotxes nous a la Unió Europea, ja que només se n’han venut uns 12 milions, comptant totes les mecàniques i carrosseries possibles, un retrocés de vendes que situa les vendes de cotxes a nivells del 1993, quan la Unió Europea no estava formada per vint-i-set estats sinó tan sols per dotze.

Dins de la caiguda generalitzada de vendes de cotxes a Europa, el segment dels cotxes elèctrics és l’únic que ha mantingut el tipus, amb increments importants respecte a altres anys, ja que va passar de les 575.000 unitats venudes durant el 2019 als 1,42 milions de cotxes elèctrics i híbrids endollables amb etiqueta de zero emissions que es van matricular a Europa durant el 2020, cosa que suposa un increment del 147% respecte a l’any anterior.

Vendes cotxes elèctrics 2020

 Així doncs, el Renault Zoe va incrementar les seves vendes un 118% respecte a les xifres de l’any anterior, fins a arribar a les 99.281 unitats venudes al llarg del 2020. Aquest lideratge s’explica per les facilitats i ajudes administratives per la compra d’un cotxe elèctric nou a França i Alemanya, on el preu d’un Zoe nou pot arribar a costar al voltant de 20.000 euros, un preu molt competitiu en uns mercats amb més poder adquisitiu que els del sud d’Europa.

A certa distància el segueixen el Tesla Model 3, amb 85.713 matriculacions i una caiguda interanual d'un 9%, i el nou Volkswagen ID.3, amb 56.118 unitats venudes al llarg del 2020. Altres models que han protagonitzat un augment de vendes espectacular han sigut les versions elèctriques del Hyundai Kona i el Kia Niro, amb increments del 112% i del 208%, respectivament.

Una altra de les derivades interessants de l’estudi de Jato és comprovar el lideratge del grup Volkswagen en el mercat de cotxes elèctrics europeus. Un de cada quatre cotxes elèctrics nous forma part d’alguna marca del grup VAG (Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Cupra...) i amb les novetats anunciades de cara al 2021 és molt possible que els de Wolfsburg incrementin aquest lideratge al Vell Continent. De fet, les vendes del Volkswagen ID.3, el Porsche Taycan, l'Audi e-Tron, el Seat Mii i l'Skoda Citigo van doblar les vendes de tots els Tesla venuts a Europa durant el 2020.

stats