Nou 'pickup'
Novetats 24/03/2020

Peugeot Landtreck: una camioneta d’alta costura

La marca francesa presenta el seu primer pickup, un model que arribarà al mercat a finals d’any

Ara Motor
3 min
Peugeot Landtreck: una camionera d’alta costura

El segment de les camionetes o pickups no para de créixer: l’any passat es van vendre més de 2,4 milions de vehicles d’aquestes característiques a tot el món, i les previsions són d’un creixement exponencial durant els pròxims anys.

El Peugeot Landtreck pot transportar més d'una tona a la caixa o maleter

Peugeot ha decidit desembarcar en aquest segment, on se les veurà amb camionetes de tant nivell com el Ford Raptor, el Volkswagen Amarok o el Toyota Hilux, per citar tres pickups que hem provat a l’ARA durant els últims anys.

El nou Peugeot Landtrek disposarà de motors dièsel i gasolina, i carrosseries amb cabina simple o doble cabina, amb una llargada superior als 5,3 metres i una amplada que arriba als 1,92 metres, i una capacitat de càrrega útil de més d’una tona de pes en la seva caixa o maleter i de més de tres tones d’arrossegament.

Treball o oci?

A Peugeot saben que el gran creixement del segment de les camionetes o pickup sobretot al Vell Continent va associat als nous gustos dels compradors, que busquen cada cop més vehicles capaços de sortir de l’asfalt per fer activitats esportives o de descoberta de l’entorn a l’aire lliure.

Interior Peugeot Landtreck

El Peugeot Landtreck presenta un disseny prou atractiu per seduir tant el públic professional com aquells compradors que busquen un cotxe per a l'oci i el temps lliure. Utilitza la ja icònica calandra central estilitzada i els fars led, però també mostra unes llandes d’alumini de tall esportiu i uns interiors tecnològics i elegants on destaca la gran pantalla tàctil de deu polzades heretada del Peugeot 508.

Peugeot Landtreck

Mecànicament, el Landtreck utilitza un motor dièsel 1.9 de 150 CV i 350 Nm de parell associat a un canvi manual de sis relacions que promet un consum de carburant de 7,8 L i un motor gasolina turbo 2.4 que ofereix 210 CV i 320 Nm de parell associat al mateix canvi manual o a un d'automàtic amb les mateixes sis relacions.

Peugeot Landtreck

La seva plataforma permet que el Landtreck disposi de versions de tracció posterior o propulsió o de tracció total o integral. Les versions amb tracció a les quatre rodes disposen al seu torn de dos modes, anomenats 4H (mode 4x4 convencional) o 4L (una mena de reductora de relació 2,7 a 1), i d'un diferencial posterior amb sistema de bloqueig eLocker per evitar que les rodes rellisquin en ferms amb poca adherència.

Encara no sabem el preu final del Landtreck, tot i que la marca assegura que aribarà al mercat aquest mateix 2020. Caldrà veure, però, si aquest model serveix de base per evolucionar i crear noves camionetes o pickups de la resta de marques del grup PSA, sobretot d’Opel i Citroën.

stats