Novetats
Motor Novetats 18/10/2021

El nou Mazda 6 serà un cotxe ‘mild hybrid’ i de propulsió

La marca d’Hiroshima prepara la quarta generació de la seva popular berlina, ara més esportiva i ecològica que mai

1 min
Mazda Vision Cupé

El Mazda 6 sempre ha estat un cotxe inconfusible, amb un estil únic i que ha seguit el seu camí sense importar-li gaire el que feia la competència. Potser per això va seguir apostant pels motors atmosfèrics quan tots els seus rivals optaven pels motors turbo de petita cilindrada i ara apostarà per una nova plataforma de tracció posterior quan la majoria dels seus rivals ja no ho faran.

Ara fa dos anys i mig ens vam posar al volant de l’actual generació del Mazda 6, un model que ens va semblar especial i interessant, però que ja porta en el mercat des de l’any 2013. L’any vinent, doncs, els d’Hiroshima presentaran la nova generació de la seva berlina estrella i ho faran amb dues grans novetats, com són la plataforma de tracció posterior o propulsió que ja hem esmentat i una nova mecànica semihíbrida o mild hybrid de sèrie i que permetrà continuar amb els motors de gasolina i dos litres de cilindrada en aquesta nova generació.

Però el plat estrella de Mazda amb el nou Mazda 6 serà la presència d’un nou motor de gasolina de sis cilindres en línia associat a la tecnologia semihíbrida Skyactiv-X i que enviarà la potència a l’eix posterior.

De moment la marca japonesa només ha confirmat que la versió definitiva del Mazda 6, que es presentarà l’any vinent però que no arribarà al mercat fins al 2023, serà un model espectacular i elegant, tal com dicta el nou disseny Ko-Do de Mazda, basat en l’organicisme i inspirat en la natura. De fet, fonts internes apunten que aquest nou model s’inspirarà molt en el prototip Vision Cupé que Mazda ja va presentar ara fa quatre anys.

stats