Clàssics
Motor Novetats 11/05/2019

Mini Remastered, un clàssic a estrenar (per 100.000 euros)

El Mini Remastered és el projecte del preparador britànic David Brown Automotive, que ofereix un Mini fidel a l’original totalment nou

Ara Motor
2 min
MINI Remastered, un clàssic a estrenar...per 100.000 euros

El Mini és un cotxe amb milions de seguidors a tot el món. I tot i que el nou Mini és un cotxe excel·lent i molt divertit (el Mini John Cooper Works és un dels millors cotxes que mai hem provat) el model original encara és un símbol més desitjat i cobejat.

David Brown és un empresari anglès, amant dels cotxes clàssics britànics, que ha decidit fer el pas i crear un taller propi on preparar una versió del Mini original molt fidel, però amb una mecànica moderna i tecnologies del segle XXI.

MINI Remastered

El Mini Remastered és, com el seu nom indica, una versió remasteritzada del Mini original, que allibera els clients de les restriccions i problemes de les unitats clàssiques com ara les averies i el desgast de les peces originals, de les quals ja no és tan senzill trobar recanvis adequats.

MINI Remastered

David Brown Automotive fabrica el seu Mini a Silverstone, molt a la vora del llegendari circuit anglès. Els operaris destinen més de 1.400 hores de feina per cadascun dels cotxes, fabricats a mà, i que utilitzen un modern bloc motor gasolina 1.3 de quatre cilindres que ofereix 95 CV de potència, o, si es prefereix, una rèplica del bloc S amb els mateixos 78 CV de potència del Cooper S original i que li permetien accelerar de 0 a 100 en 11,7 segons i arribar a una velocitat punta de 145 km/h.

Interiors MINI Remastered

El que sí ha millorat aquest Mini Remastered són els sistemes de suspensió i de frenada, més eficaç i segur que el model original i que li permet oferir unes prestacions i un comportament dinàmic espectacular amb encara més seguretat que el model original.

La carrosseria del Mini de David Brown és fidel a la del model original, però amb alguns canvis subtils com ara uns grups òptics davanters redissenyats o les llandes de 12 polzades que són una rèplica de les que la marca anglesa utilitzava als anys 80. A més, els interiors no renuncien a la tecnologia del segle XXI i incorporen un sistema d’infoentreteniment modern que es gestiona mitjançant una pantalla tàctil central.

MINI Remastered vista posterior

Tot i que el Mini Remastered de David Brown és una joguina cara (costarà uns 100.000 euros, més el que costin els 'gadgets' que cada comprador podrà incorporar a la carta) el preparador anglès ja té una llista d’espera de més de 2.000 clients que ja han donat paga i senyal per encarregar el seu model.

stats