Novetats
Motor  /  Novetats 08/11/2018

El nou M3 podria tenir una variant familiar

La marca bavaresa podria fabricar una versió M del nou Sèrie 3 Touring

Ferran Vital
2 min
BMW Sèrie 3 Touring xDrive

Encara no fa un mes que BMW va presentar el nou Sèrie 3 al Saló de París, i rumors insistents que provenen de l’entorn de la marca muniquesa ja especulen amb la possibilitat de comercialitzar una versió familiar del mític M3 per competir amb els Audi RS4 Avant i Mercedes-AMG C63 Estate.

Fins ara la marca bavaresa mai s'havia plantejat seriosament fer una variant M dels Sèrie 3 Touring, perquè considerava que el públic objectiu dels seus M3 no estava interessat a buscar espai o habitabilitat, però la bona acollida dels seus principals competidors l'hauria fet canviar d'idea.

A més a més, aquest M3 Touring només es vendrà a Europa, ja que en els altres mercats on BMW és present amb el seu M3 no són especialment proclius als vehicles de tall familiar. De fet, les carrosseries familiars (Touring, Avant o Estate) són una particularitat dels gustos i les preferències dels compradors europeus. En qualsevol cas, un hipotètic M3 Touring podria utilitzar també una plataforma de tracció integral xDrive, sobretot tenint en compte les necessitats familiars o les condicions meteorològiques dels països del Vell Continent. En aquest sentit, la prova que vam fer ara fa uns mesos del 320d Touring xDrive és un bon exemple de les possibilitats i l'utilitarisme d'aquesta mena de cotxes.

De moment, i a l'espera de les futures variants M berlina (i potser familiar), els Sèrie 3 i Sèrie 3 Touring disposen de sis opcions mecàniques diferents que inclouen motors dièsel i gasolina de quatre o sis cilindres en línia i potències compreses entre els 150 i els 256 CV. Les variants dièsel i gasolina més potents s'associen a un canvi automàtic Steptronic de vuit relacions, i en cas que hi hagi una versió M3 Touring mai utilitzarà una caixa de canvis manual.

stats