Esportiu elèctric
Motor 29/01/2019

Lotus i Williams sumen forces per construir un esportiu elèctric 100% britànic

Les dues companyies creen una aliança per crear un hipercotxe elèctric amb més de 1.000 CV i 400 quilòmetres d'autonomia anomenat Omega en clau interna

Ara Motor
1 min
Interiors Lotus Evora 400

Ara fa algunes setmanes us vam explicar que Lotus estava construint un hipercotxe elèctric de més de 1.000 CV i amb un preu superior als 2,2 milions d’euros destinat a plantar cara als millors McLaren, Ferrari i Porsche.

El prototip, conegut com a Omega en clau interna, tindrà un sistema de tracció integral a les quatre rodes i una autonomia superior als 400 quilòmetres, i segons han explicat en un comunicat conjunt amb Williams ara també compta amb l’ajuda de la mítica escuderia britànica, que sumarà la seva experiència adquirida a la Fórmula E, on competeix des del 2014.

Lotus s’encarregarà del disseny del cotxe, dels materials utilitzats i del seu xassís i bastidor, cercant la màxima lleugeresa possible tot seguint els postulats del fundador Colin Chapman. Williams, per la seva banda, aportarà el coneixement en la gestió de les bateries i en el sistema avançat de recuperació de l’energia cinètica del vehicle, heretat dels seus cotxes de competició.

Gràcies a la col·laboració entre les dues marques britàniques el futur hipercotxe anglès es podria convertir en la nova referència elèctrica dels esportius d’alt rendiment, i crear una nova plataforma i sistemes de gestió d’energia que podrien ser aprofitats per Lotus (que té planejat construir nous models, entre ells un SUV) o Volvo, una de les marques que pertanyen a la matriu del grup xinès Geely.

stats