Suv híbrid
Novetats 20/10/2018

Kia actualitza els Sportage dièsel amb una hibridació lleugera

El SUV estrella de la marca coreana actualitza la seva mecànica, equipament tecnològic i de seguretat

Ara Motor
2 min
Kia actualitza els Sportage dièsel amb una hibridació lleugera

Un de cada quatre compradors europeus de Kia es decanta pel nou Sportage. I és que el totcamí coreà (que Kia fabrica a Eslovàquia pel mercat europeu) és el model més venut de la marca a tot el món, i en els 25 anys que porta al mercat (el primer Sportage va aparèixer l’any 1993) ha estat capaç de vendre més de 5 milions d’unitats.

Els coreans saben que l’Sportage és el seu vehicle estrella, i per això han realitzat una curiosa proposta pel mercat del Vell Continent: mantenir els motors dièsel que tan bé li han funcionat a la marca els darrers anys maridats amb un sistema ‘mild hybrid’ de 48 V per aconseguir el que ells mateixos anomenen “el dièsel més net mai fabricat”.

Detall bateria 48 V

En aquest cas Kia proposa que els motors dièsel mild hybrid EcoDynamics+ 2.0 i 1.6 CRDi redueixin les emissions de CO2 un 4% en la nova normativa WTLP i que disposen de nous sistemes de control de les emissions per reduir el NOx i les partícules. Aquests motors es poden configurar amb un sistema de tracció davantera o total i associar a caixes automatitzades o manuals.

Motor 2.0 CRDi

Pel que fa a les mecàniques gasolina Kia mantindrà els motors T-GDi de 177 CV i GDi de 132 CV sense maridar-los amb cap sistema semihíbrid, i també disposaran de canvi automàtic o manual i sistemes 4x4 o de tracció davantera.

A més a més Kia afirma haver refinat el sistema de suspensió i direcció dels nous Sportage per obtenir un comportament més apamat i àgil, i incorpora algunes millores tecnològiques i de seguretat i ajuda a la conducció.

Vista posterior nou Sportage

Per acabar, Kia ha actualitzat també algun petit detall estètic del seu SUV, com ara un nou disseny del para-xocs davanter, nous grups òptics amb tecnologia led, noves llandes de 19 polzades i diverses insercions cromades a la carrosseria.

stats