SUV ESPORTIU
Motor Novetats 14/01/2021

Hyundai confirma el Kona N, la versió més vitaminada del SUV coreà

El Kona N és el primer SUV d'altes prestacions de la nova divisió esportiva N de la marca

Ferran Vital
2 min
Hyundai confirma el Kona N, la versió més vitaminada del SUV coreà

El Kona és un dels totcamins del segment B més àgils i dinàmics que hem provat mai. De fet, recordo prou bé la prova del Kona amb motor gasolina de 177 CV i canvi automàtic de doble embragatge de set relacions, que em va deixar bocabadat per les seves qualitats dinàmiques.

Després d'anys de rumors, Hyundai ha confirmat que està treballant en la recta final de la preparació del Kona N, la versió més esportiva, potent i radical de la marca coreana, i el primer totcamí que signa el departament N.

Val a dir que la base del Kona ja era prou bona (bon centre de gravetat tot i ser un SUV, rigidesa torsional sorprenentment dura, direcció i suspensió molt orientada a comunicar bé el que passa a la carretera en cada moment...) i ara, amb alguns retocs clau, el nou Kona N pot convertir-se en un aparell molt seriós, i en una amenaça molt real per al T-Roc R.

Pel poc que Hyundai n'ha mostrat en les primeres fotos oficials, aquest Kona N mantindrà la filosofia estètica iniciada pel ja icònic i30 N (el primer model de la divisió N, que va posar en entredit l'hegemonia del Volkswagen Golf), amb doble sortida de les cues d'escapament, un difusor posterior específic, llandes generoses de color negre i frens ventilats amb grans pinces de fre.

Hyundai Kona N

Però el punt clau d'aquest nou Kona N serà el seu motor. Hyundai ja ha confirmat que farà servir un motor gasolina turbo 2.0 de quatre cilindres associat a un canvi automàtic DCT de vuit relacions heretat del ja conegut i30 N i que oferirà uns 275 CV de potència.

Per acabar cal esmentar que aquest SUV d'altes prestacions l'elabora i el posa a punt a Europa (concretament, a Nürburgring) l'equip europeu de Hyundai, format per molts antics treballadors d'Audi o BMW i que ja van demostrar el seu savoir faire amb l'i30 N. Ara caldrà veure si el futur Kona N troba el seu lloc i es converteix també en un èxit comercial i en un cop de puny sobre la taula de la marca coreana.

stats