Indústria
Motor 17/02/2019

General Motors fabricarà bicicletes elèctriques

La multinacional nord-americana crea ARIV, una nova marca especialitzada en bicicletes elèctriques

Ara Motor
2 min
General Motors fabricarà bicicletes elèctriques

General Motors és un dels gegants de la indústria nord-americana amb seu a Detroit, una multinacional que inclou diverses marques com Cadillac, Buick, Chevrolet i la mateixa GMC i que és capaç de fabricar uns deu milions de vehicles cada any.

Ara bé, General Motors fa alguns anys que està en crisi: cada cop ven menys cotxes i té pitjors resultats comercials, que l’han obligat a vendre’s les marques europees Opel i Vauxhall al fabricant francès PSA, matriu de Peugeot, Citroën i DS.

A causa de la crisi de les vendes d’automòbils, la multinacional nord-americana ha decidit explorar nous segments de negoci, com el de les bicicletes elèctriques. ARIV és la nova filial del grup especialitzada en aquest tipus de vehicles de zero emissions, i debuta amb dos nous models que ja es poden reservar.

El primer model d’ARIV és una bicicleta elèctrica urbana anomenada Meld, mentre que el segon model és una bicicleta elèctrica plegable anomenada Merge. Totes dues bicicletes elèctriques utilitzen una bateria d’ions de liti amb una autonomia de fins a 64 quilòmetres i una velocitat punta de fins a 25 km/h.

ARIV  Merge

Totes dues bicicletes utilitzen llums led i discs de fre sobredimensionats per garantir la seguretat i la seva capacitat de frenada, i es poden connectar als nostres ‘smartphones’ i tauletes mitjançant una aplicació que ens informa de la seva ubicació, els quilòmetres d’autonomia restants, la distància recorreguda o el nivell d’assistència del motor elèctric. A més a més disposen d’un port USB per connectar-hi el nostre dispositiu mòbil i carregar-lo si és necessari.

Les dues bicicletes es fabricaran a les instal·lacions de General Motors a Michigan (Estats Units) i Oshawa (Canadà) i es poden reservar ja al nostre mercat. El seu preu oscil·la entre els 2.800 euros de la bicicleta urbana Meld i els 3.400 de la bicicleta plegable Merge.

stats