Motor Mobilitat

Cepsa canvia el seu nom per Moeve amb l'objectiu de centrar-se en la mobilitat elèctrica

L'empresa espanyola vol deixar de centrar-se en el petroli i apostar per altres tipus d'energies

Cepsa canvia el seu nom per Moeve amb l'objectiu de centrar-se en la mobilitat elèctrica
2 min

Fa 95 anys es va fundar l'empresa Compañía Española de Petróleos, S.A., més coneguda popularment com a Cepsa. En el seu moment va ser la primera companyia de petrolis privada del país, i gairebé un segle després continua ben present per tota la geografia nacional, amb més de 1.800 estacions de servei repartides entre Espanya i Portugal i amb una plantilla d'uns 10.000 treballadors. Però la paraula petróleos del seu nom no s'adapta al futur que es preveu per a la mobilitat, de manera que l'empresa espanyola acaba d'anunciar un canvi força rellevant en la seva estratègia que afecta, entre molts altres aspectes, el seu nom i la seva imatge corporativa.

A partir d'aquest mateix mes de novembre Cepsa passa a anomenar-se Moeve, un canvi que serà visible a les mateixes estacions de servei i que en principi no hauria de ser només un canvi d'imatge, sinó també de concepció de la mobilitat. I és que, segons afirma la mateixa empresa, la intenció de Moeve és la de deixar de mica en mica de proporcionar combustibles fòssils per oferir una xarxa de recàrrega ultraràpida.

Cepsa canvia completament no només el seu nom, sinó també la imatge corporativa.

Aposta per la recàrrega ultraràpida, els biocombustibles i l'hidrogen

Cepsa (o Moeve a partir d'ara) disposa actualment de més de 160 punts de càrrega ultraràpida repartits per la península Ibèrica, però vol acabar l'any amb prop de 400 i té la intenció d'anar augmentant aquesta xifra durant els pròxims anys per crear, tal com afirma Maarten Wetselaar, CEO de l'empresa, "una de les xarxes de recàrrega elèctrica ultraràpida més grans del conjunt d'Espanya i Portugal".

D'altra banda, la companyia té previst destinar fins a 8.000 milions d'euros a la descarbonització, dels quals un 60% anirà destinat a "negocis sostenibles, com per exemple la producció d'hidrogen verd, biocombustibles de segona generació i productes químics sostenibles". Per aconseguir-ho Moeve està desenvolupant la Vall Andalusa de l'Hidrogen Verd (que espera poder generar 2.000 MW d'energia l'any 2030) i el que hauria de ser el complex més gran de biocombustibles del sud d'Europa, concretament a Palos de la Frontera, a Huelva.

Cepsa ha estat present a la competició, especialment a la Copa Europea de Camions.

Convé tenir present que, malgrat el canvi de nom i l'aposta per aquestes altres opcions de mobilitat, Moeve continuarà oferint combustibles a les seves estacions de servei, però és rellevant el fet que aquest any l'empresa espanyola hagi venut els seus drets d'exploració i producció de Colòmbia i Perú, un fet força destacable perquè representa, segons afirmen, la venda "de prop del 70% dels actius de producció de petroli respecte a l'any 2022".

stats