Cotxe elèctric
Motor Novetats 25/07/2020

El futur de Lotus serà elèctric (o no serà)

El CEO de Lotus, Phil Popham, assegura en una entrevista que Lotus es dedicarà exclusivament a fabricar cotxes elèctrics esportius

Ara Motor
1 min
Lotus Evija

Ja fa un any que coneixem el Lotus Evija, un hipercotxe elèctric amb 2.000 CV de potència del qual es fabricaran només 130 unitats a un preu unitari superior als 2 milions d'euros, amb quatre motors elèctrics independents (un sobre cada roda) i una autonomia d'uns 400 quilòmetres.

El nou Evija no serà un model exòtic sinó el començament del nou rumb que vol agafar la marca anglesa. El CEO de Lotus, Phil Popham, ha anunciat en una entrevista a Auto Express que els cotxes que fabricarà la marca en el futur seran totalment elèctrics.

Popham va afirmar que "Lotus creu en un futur de cotxes totalment elèctrics" i que les característiques dels cotxes elèctrics "són ideals per als cotxes esportius gràcies a l'entrega immediata del parell, la distribució de pes o el centre de gravetat molt baix".

Lotus començarà a comercialitzar cotxes elèctrics de tipus esportiu a un preu més o menys raonable a partir del 2023. Quan Lotus anuncia un preu raonable es refereix a uns 50.000 euros, que tot i ser una quantitat important queda a anys llum dels dos milions d'euros que costa l'Evija, el seu primer model elèctric.

Per acabar, Popham va descartar els models de combustió i híbrids endollables ja que "afegeixen pes i limiten les possibilitats de distribuir el pes o flexibilitzar el disseny, ja que cal dissenyar tot el cotxe a partir del motor i la caixa de canvis, cosa que no passa amb els cotxes elèctrics".

stats