Cotxe elèctric
Motor Novetats 22/06/2020

Ford treballa en una pickup elèctrica per fer front a Tesla

La marca de l’oval prepara una versió de zero emissions de la seva mítica F-150 que arribarà al mercat nord-americà l'estiu del 2022

Ara Motor
2 min
Ford treballa en un 'pickup' elèctric per fer front a Tesla

Ja fa molts anys que la camioneta F-150 és el cotxe més venut dels Estats Units. Les camionetes o pickups són un element distintiu de la cultura i del mercat nord-americans i representen el fet diferencial de la seva indústria automobilística: ningú fa camionetes tan bones i tan grans com ells, i els compradors estan poc disposats a comprar una pickup que no sigui fabricada als Estats Units.

El director comercial de Ford, Jim Farley, va confirmar en una entrevista televisiva amb el canal CNBC que la marca incorporarà una nova versió elèctrica de la F-150 durant l’estiu del 2022 i que serà la gran aposta en el camp dels cotxes elèctrics als Estats Units, fins i tot per sobre del mític Mustang i la seva versió elèctrica en format SUV.

Aquesta camioneta elèctrica compartirà plataforma i mecànica amb la nova Ford Transit, la furgoneta comercial de la marca de l’oval, que també tindrà versions totalment elèctriques i tindrà una potència i una autonomia que li haurien de servir per competir amb la polèmica Tesla Cibertruck i la futura camioneta elèctrica de Rivian, que prometen autonomies d’entre 600 i 800 quilòmetres.

Amb tot, no caldrà esperar gaire per veure la primera versió electrificada de la popular F-150, ja que aquest mateix mes de juliol Ford ha anunciat que en presentarà una nova generació amb versions híbrides endollables o plug-in menys contaminants i amb autonomies totalment elèctriques d’entre 50 i 60 quilòmetres, que aprofitarà l’actual plataforma i tecnologia que fa servir el Ford Explorer.

Amb tot, encara cal veure de quina manera s'acaba de concretar l'anunci de l'aliança empresarial entre Ford i Volkswagen per fabricar una nova camioneta i seguir avançant en el camp dels cotxes elèctrics i autònoms.

stats