Monovolums
Motor Novetats 05/04/2019

Ford anuncia la mort del C-Max

La marca de l’oval deixarà de fabricar els seus monovolums compactes C-Max i Grand C-Max a causa de la caiguda de la demanda

Ara Motor
1 min
Ford anuncia la mort del C-Max

Els monovolums ja no estan de moda. Si ara fa uns mesos Kia va anunciar que deixaria de fabricar el Carens, ara és Ford qui ha anunciat que deixarà de fabricar els C-Max i Grand C-Max a partir d'aquest mes de juny.

El segment dels monovolums ha sigut víctima de la moda dels SUV, que han resultat més atractius per al perfil de comprador europeu que busca un cotxe familiar, còmode i pràctic per utilitzar-lo diàriament.

Tant el C-Max com el Grand C-Max es fabricaven a la planta de Ford a Saarlouis (Alemanya), que perdrà un dels dos torns que actualment estan actius, cosa que originarà un reajustament de plantilla important, sense cap model que els pugui substituir en un horitzó proper.

Ford sap que la major part de les famílies europees tenen un o dos fills, i el fet de disposar de tres places individuals als seients posteriors –la gran raó de ser dels monovolums– ja no és un element decisiu per orientar al públic en general a la compra d’aquesta mena de vehicles.

La multinacional nord-americana vol que l’espai deixat pels C-Max i Grand C-Max s’ompli amb els seus SUV Ecosport i el nou Kuga que s’ha anunciat aquesta setmana, i per un successor del Ford Edge que disposarà de set places destinat a competir en el segment dels SUV grans.

stats