Cotxe elèctric
Motor Novetats 10/03/2021

Finalment el Tesla de 25.000 dòlars es vendrà a tot el món

El futur cotxe assequible de Tesla es fabricarà a Xangai a partir del 2022 i arribarà a tots els mercats el 2023

2 min
Tesla Model C

Ja fa més d’un any que us vam explicar com Tesla havia publicat l’esborrany d’un cotxe elèctric i urbà més petit que el Model 3 i que s’hauria de fabricar a la Xina, a les instal·lacions de la nova gigafàbrica de Xangai, i que molts analistes apunten es podria anomenar Model C, la gran aposta de volum de Tesla per cobrir la demanda de mercats emergents i de les grans megalòpolis del planeta.

En un primer moment, Musk havia apuntat la possibilitat que el nou cotxe assequible de Tesla fos una realitat el 2023, però el president de Tesla a la Xina, Tom Zhu, ha afirmat en declaracions als mitjans locals que la producció del futur cotxe assequible de Tesla, amb un preu al voltant dels 25.000 dòlars –poc més de 20.600 euros al canvi actual–, podria estar a punt abans de finals del 2022, atenent el ritme de les obres de les instal·lacions de Tesla Xangai.

El mateix Tom Zhu ha declarat que esperen "desenvolupar el model a la Xina i vendre’l a tot el món, ja que aquest és el gran objectiu de la filial xinesa de Tesla”. Així doncs, aquest cotxe podria estar a punt just en el moment de més recuperació econòmica i de millora dels índexs de consum a tot el món després de l’esclat de la pandèmia ara fa un any.

El futur model assequible de Tesla es convertirà en el rival dels nous Renault 5 elèctric i Fiat 500 elèctric, entre d'altres, per bé que a diferència d’aquests el Tesla buscarà convertir-se en una referència per a tot el món i no només per a la Xina o el Vell Continent. La clau de volta per poder oferir un preu competitiu als clients arreu del món és augmentar la capacitat productiva de la seva gigafàbrica de Xangai, on Tesla actualment fabrica les bateries gràcies a un acord de joint venture amb LG i CATL.

stats