Camioneta autònoma
Motor 27/12/2017

Elon Musk promet ara un Tesla ‘pickup’

L’empresari sud-africà afirma al seu Twitter que fa cinc anys que treballa en una camioneta elèctrica i autònoma

Ara Motor
2 min
Elon Musk promet ara un Tesla ‘pickup’

No hi ha res més nord-americà que les 'pickup' o camionetes d’una o dues cabines. De fet, el cotxe més venut d’aquest 2017 als Estats Units és una 'pickup' (la Ford F-150) i els californians de Tesla volen conquerir aquest segment amb la creació de la primera camioneta elèctrica i autònoma.

Ha estat el mateix Elon Musk qui ha desvetllat la seva intenció de presentar molt aviat la seva camioneta. Afirma que hi ha estat treballant en silenci els darrers cinc anys. De fet, la futura 'pickup' de Tesla serà el següent cotxe que presentarà la marca californiana, que té previst presentar el model Y –el SUV derivat del model 3– durant l’estiu de 2018.

De fet, ja fa alguns mesos que se senten rumors sobre la futura camioneta de Tesla. La marca californiana fins i tot havia filtrat algun esbós del prototip, sorprenentment gran. Les mides de la futura 'pickup' de Tesla suggereixen que potser compartirà plataforma i elements mecànics i tecnològics amb el camió de Tesla presentat fa algunes setmanes.

Propòsits de l'any

Musk també va interaccionar amb molts dels seus seguidors que li traslladaven la seva preocupació pels retards en la línia de producció del model 3. Lluny de fugir de les preguntes, Musk va contestar que espera incrementar el ritme de producció del model 3 al llarg dels primers mesos del 2018 i seguir apostant per la recerca i innovació en la producció d’energia neta i sostenible.

Per acabar, Musk ha explicat algunes petites novetats dels seus cotxes nous, com ara un sistema que ajusta la velocitat dels eixugaparabrises a la quantitat de pluja detectada pels sensors dels vehicles, una actualització del sistema operatiu que inclourà reconeixement dels senyals de circulació o un sistema d’encesa telemàtica del sistema de calefacció o refrigeració dels vehicles.

stats