Cotxe elèctric
Motor Novetats 31/05/2022

DeLorean Alpha 5, retorn al futur en versió elèctrica

La mítica marca ressuscita en format de zero emissions i amb un disseny espectacular

2 min
DeLorean Alpha 5

Els DeLorean van ser uns esportius que van passar pel mercat amb més pena que glòria, però que Hollywood va elevar a la categoria de mite. El fet de ser un cotxe estrany, d’un fabricant que va desaparèixer aviat i del qual es van fabricar poques unitats, sumat a la popularitat cinematogràfica de tota una generació de joves i adolescents, l’ha convertit en un referent cultural dels anys 80 i en un model força cotitzat al mercat de segona mà.

DeLorean Alpha 5.

El nou DeLoprean Alpha 5 és una reinterpretació moderna del model original, amb un disseny futurista signat per ItalDesign Giugiaro i amb elements que volen retre homenatge al DMC-12, com ara l’obertura de gavina de les portes o la carrosseria d’estil cupè, per bé que prescindeix de les formes geomètriques del model de fa 40 anys per adoptar-ne unes de molt més arrodonides. El resultat visual és un treball ben aconseguit, equilibrat i amb personalitat, que sap allunyar-se del DMC-12 original mantenint encesa la flama del seu disseny i llegat.

DeLorean Alpha 5.

Aquest nou model fa gairebé cinc metres de llarg i més de dos d’ample, i ofereix espai per a quatre ocupants en el seu interior. DeLorean no ha confirmat la potència final del seu Alpha 5, per bé que assegura que té uns 483 quilòmetres d’autonomia gràcies a les bateries de 100 kWh de capacitat i que és capaç d’accelerar de 0 a 100 en 3,4 segons i assolir una velocitat punta de 241 km/h limitada electrònicament.

DeLorean Alpha 5.

El primer model en format físic del DeLorean Alpha 5 es podrà veure a l'agost al Concurs d’Elegància de Pebble Beach, a Califòrnia, on es preveu que la marca doni més detalls d’aquest nou model elèctric. De moment només sabem del tot segur que la marca preveu fabricar-ne només 88 unitats i que es començarà a produir l’any 2024, i més enllà d’això tot són rumors que envolten el retorn de la marca. De fet, ningú sap del cert on i com es fabricaran, qui subministrarà motors i bateries o si el catàleg de la marca inclourà també un esportiu amb motor de combustió i un SUV elèctric, tal com suggereixen alguns rumors al voltant del vehicle.

stats