Cotxe elèctric assequible
Motor Novetats 16/02/2020

Dacia fabricarà un cotxe elèctric ‘low cost’ abans del 2022

Renault anuncia que la seva filial romanesa fabricarà un cotxe elèctric assequible en un o dos anys

Ferran Vital
2 min
Dacia fabricarà un cotxe elèctric ‘low cost’ abans de 2022

Dacia fabricarà un cotxe elèctric barat, o com a mínim, assequible. Renault, matriu de la marca romanesa, ha confirmat que el primer cotxe totalment elèctric del grup romanès s’anomenarà Dacia Urban City Car i que aprofitarà la plataforma modular i la mecànica elèctrica del Renault City K-ZE, un cotxe elèctric que Renault ja comercialitza a la Xina per uns 8.000 euros.

El City K-Ze es fabrica a la Xina gràcies a una aliança entre Renault i el fabricant local Dongfeng Motor Company mitjançant una joint venture anomenada e-GT New Energy i participada pels dos fabricants.

Aquest SUV elèctric té una autonomia teòrica d'uns 250 quilòmetres (uns 190 quilòmetres en condicions de circulació urbana real) i un motor elèctric amb una potència de només 44 CV (una xifra que caldrà revisar a l’alça en el continent europeu). Disposa d'un ampli ventall tecnològic i de seguretat que inclou càmera de visió posterior, sensors d'aparcament, navegador i sistema d'infoentreteniment R-Link, entre d'altres.

Alguns mitjans de comunicació ben informats en el sector, com el portal Carscoops, s’atreveixen a aventurar que el preu final del cotxe elèctric de Dacia al Vell Continent seria de només d'11.000 euros, una suma molt atractiva per als compradors europeus.

Renault K-ZE, la base del futur Dacia elèctric

De fet, Dacia ja lidera molts mercats –entre els quals el canal de venda a particulars a Espanya– gràcies als seus cotxes assequibles i racionals, i vol mantenir la mateixa filosofia quan faci el pas a l’electrificació de la seva gamma.

stats