Cotxe elèctric
Novetats 11/10/2019

El primer cotxe elèctric de Lamborghini arribarà el 2025

Els de Sant’Agata Bolognese volen entrar en el segment dels esportius elèctrics

Ara Motor
2 min
El primer cotxe elèctric de Lamborghini arribarà el 2025

Després d’haver incorporat un SUV a la seva gamma –l’Urus–, Lamborghini ha volgut anar més enllà en la seva aposta per la diversificació i ha anunciat que incorporarà un cotxe elèctric en format de berlina cupè de quatre portes.

Serà el primer cop que Lamborghini abandoni els tradicionals esportius de motor central i deu cilindres en V (o V10, si ho preferiu) i que entri en el segment de les berlines de quatre portes impulsades per un motor elèctric, un espai en què el Tesla Model S governa amb mà de ferro.

Probablement el nou Lamborghini elèctric utilitzarà diversos elements mecànics i estructurals heretats del Porsche Taycan i de l’Audi e-tron GT, com ara la nova plataforma modular PPE, i la seva potència i pes haurien de permetre que aquest futur model acceleri de 0 a 100 en 3 segons, per mantenir viva la flama esportiva i de rendiment de la marca italiana.

Però on el futur elèctric de Lamborghini es diferenciarà radicalment dels models elèctrics d'Audi i de Porsche serà en el camp de l'autonomia real. I és que gràcies a un nou sistema de supercondensadors estrenats amb el seu prototip Siàn, a Lamborghini confien superar la barrera dels 650 quilòmetres d'autonomia. Aquesta més gran autonomia s'explica gràcies al fet que els supercondensadors són més lleugers i més petits que les bateries de liti convencionals, però fins a tres cops més potents que aquestes.

Per acabar, la idea de fabricar una berlina de quatre portes no és nova a Sant'Agata Bolognese, la petita població bolonyesa que acull la seu de Lamborghini. I és que els italians ja van mostrar un prototip de vehicle de quatre portes i tres volums anomenat Estoque l'any 2012, tot i que mai va passar de ser un concept car que la marca mai es va atrevir a fabricar en sèrie.

stats