Mobilitat sosenible
Motor 01/11/2019

Com puc transformar la meva bici en una bici elèctrica només canviant una roda?

E-Rim és un sistema que permet convertir qualsevol bicicleta normal en una elèctrica només canviant una roda

Ara Motor
2 min
¿Puc tenir una bici elèctrica només canviant una roda?

Les bicicletes elèctriques són una alternativa interessant de mobilitat i oci cada cop més popular al nostre país, però a molts ciclistes no els acaba de convèncer haver de substituir la seva bicicleta per una de nova.

E-Rim és un sistema que permet no haver de comprar una bici nova i convertir la nostra bicicleta convencional en una d’elèctrica en pocs minuts. La idea és senzilla: una roda davantera que incorpora un motor elèctric al seu eix, associat a un controlador al manillar i unes bateries que li permeten assolir autonomies de fins a 45 quilòmetres, que es pot carregar en menys de tres hores i que també incorpora un sistema de frenada regenerativa que aprofita l’energia cinètica en les frenades i les acceleracions per carregar la bateria.

El sistema es pot encendre i apagar mitjançant un botó. Entra en funcionament quan la bicicleta circula a una velocitat igual o superior als 6 km/h i s’apaga quan la bicicleta supera els 25 km/h.

E-Rim es pot adaptar a gairebé qualsevol neumàtic i forquilla

Gràcies al sistema E-Rim és possible obtenir una assistència del 80% en la pedalada, cosa que permet arribar a la feina sense haver de suar gaire en els mesos més calorosos de l’any o democratitzar les dues rodes entre les persones amb dolors d’esquena o asma, entre altres. De fet, el fundador d’E-Rim és un esportista de triatló nord-americà que va idear el sistema quan a la seva companya li van diagnosticar càncer, cosa que l’obligava a retirar-se momentàniament dels entrenaments a l’aire lliure. Gràcies a aquest sistema la seva companya va poder seguir entrenant-se a un ritme moderat durant el procés de superació de la malaltia.

El sistema E-Rim té un preu de 450 euros, però el fabricant està fent una campanya de micromecenatge per intentar abaratir els costos de producció i distribució i poder abaratir aquest invent.

stats