Saló de Detroit
Ara Motor

Xmotion Concept, el totcamí del futur segons Nissan

La marca japonesa presenta el prototip del SUV del futur al Saló de Detroit

Xmotion Concept, el totcamí del futur segons Nissan. / NISSAN Zoom

Després d’anunciar el seu acord amb la NASA, Nissan ha tornat a sorprendre tothom amb el nou Xmotion, el prototip que hauria d’inspirar els dissenys de Nissan en un futur. I és que els bons resultats dels Qashqai i l'X-Trail han portat la marca japonesa a centrar-se en els ‘crossovers’ i totcamins, i a deixar de banda els turismes convencionals (com el Pulsar, que deixarà de fabricar-se en els pròxims mesos).

Xmotion Zoom

Xmotion / Nissan

Aquest prototip disposa de dues fileres de seients amb dues places cadascuna, i el seu interior allotja una pantalla central enorme que ocupa tot el quadre de comandaments. El seu interior diàfan i futurista deixa entreveure que aquest serà un cotxe pensat en clau de mobilitat autònoma.

Interior Xmotion Concept Zoom

Interior Xmotion Concept / Nissan

El Nissan Xmotion presenta també fins a set pantalles tàctils repartides per l’habitacle, i el seu sistema d’infoentreteniment està preparat per rebre ordres de veu i fins i tot interpretar ordres oculars. A més, aquest exercici de llibertat creativa destaca amb la presència de llandes de 21 polzades, sostre retràctil panoràmic i el seu interior, diàfan i ample, pot convertir-se en una sala d’estar o reunions gràcies a la rotació dels seients davanters.

Xmotion Zoom

Xmotion / Nissan

Amb tot, encara caldrà esperar com a mínim fins a l’any 2020 per començar a veure aquesta aposta estètica en els models de Nissan.