LA GUANTERA

Seat León ST 4Drive: enganxat com una ventosa

Aquest no és el primer Seat amb tracció a les quatre rodes. Fa cinc anys, el catàleg de la marca ja incloïa una versió de la primera generació del León que també en portava. Ara la gamma del León familiar, l’ST, queda ampliada amb l’arribada del 4Drive. La nova alternativa equipa la tecnologia del sistema Haldex, que permet conduir amb màxima seguretat sobre superfícies d’adherència dubtosa, i en tota mena de condicions: pluja, neu, gel... Seat té una acollida molt bona en països com Alemanya o Anglaterra, on plou tot sovint. L’equipament d’aquest model amb tracció total pot ser un argument per potenciar les vendes, encara amb més contundència, en aquests mercats tan estratègics per a la marca de Martorell.

Amb la transmissió integral, accionada hidràulicament i controlada de manera electrònica, aquest León destaca pel seu dinamisme en acció i per la seguretat activa que genera la seva capacitat per adaptar-se a totes les situacions de conducció. El 4Drive està disponible en les motoritzacions TDI de 105 i 150 cavalls, amb caixa de canvis manual de sis velocitats. També incorpora elements tecnològics com el sistema de gestió de la tracció dinàmic EDS, l’autoblocant electrònic XDS, o el control electrònic d’estabilitat ESC, tots encaminats a fer que la conducció sigui més còmoda i, sobretot, més segura.

Aquest familiar integral el trobem amb els acabats Style i FR (només en el motor gran ), característics de la marca. La primera destaca per l’elevat nivell d’equipament que inclou, i la segona pel tarannà més esportiu de Seat. Els preus del León 4Drive van des dels 25.200 € de la versió 1.6 Style -que, com que emet 119 grams de CO per quilòmetre, està exempt de l’impost de matriculació- fins als 27.870 € de la versió 2.0 FR.