LA GUANTERA

Seat Alhambra: l’elogi de la família

El nou Seat Alhambra ha reduït el consum en un 15%. / SEAT Zoom

Pot arribar a valer 43.333 €, però és que aquesta revisió del monovolum històric de la marca catalana és un senyor cotxe. Sistemes multimèdia, connectivitat Easy Connect, pantalles d’alta resolució... són alguns dels elements que per si sols ens il·lustren el potencial de la nova versió de l’Alhambra, que ha arribat aquest estiu als concessionaris de Seat.

Aquesta revisió ha reduït el consum en un 15% gràcies als motors nous de la marca, que ara s’adapten a la restrictiva norma Euro 6, que regula les emissions contaminants. Les opcions en aquest camp són tres propostes de motors dièsel, de 115, 150 i 184 cv, i dues de gasolina, amb potències de 150 i 220 cavalls.

Excepte en el cas del dièsel d’accés, tots aquests propulsors es poden combinar amb caixes de canvi manuals o automàtiques de doble embragatge DSG.

El sistema d’infoentreteniment que porta inclou una pantalla tàctil d’alta resolució i un processador actualitzat que permet fer els càlculs i connexions molt més ràpidament. Tot això forma part de la gamma Connect -presentada aquests dies a Frankfurt-, que pretén millorar les funcionalitats dels seus cotxes en matèria de connectivitat, ja que, entre altres coses, integra els continguts del nostre smartphone a la pantalla del vehicle de manera intuïtiva.

Entre les ajudes a la conducció s’ha de fer esment al control de xassís adaptatiu, del sistema de fre multicol·lisió o del sensor d’angle mort, que ens avisa de la presència d’altres vehicles quan fem un canvi de carril.

Ara els llums posteriors incorporen també la tecnologia led, i l’accés i la posada en marxa del cotxe es pot fer sense clau.

Fitxa tècnica

PREU: Des de 33.030 €

EMISSIONS: Des de 130 g CO/km

MOTOR: Gasolina i dièsel

TRANSMISSIÓ: Davant

CANVI: Manual o automàtic DSG

DIMENSIONS: 4,85 x 1,90 x 1,72 m

PES: 1.703 kg

CAPACITAT DEL MALETER: De 955 a 2.430 litres

CAPACITAT DEL DIPÒSIT: 70 litres (gasolina)