LA GUANTERA

L’Escola d’Aprenents, La Masia de Seat per al futur

Espanya és un dels països amb un nivell més alt d’atur juvenil de la Unió Europea, amb un 53,6% que contrasta amb el 22,9% de la mitjana europea.

Davant d’aquesta perspectiva, cada vegada és més important adreçar la formació dels joves cap a camps amb una sortida laboral adequada i real.

L’any 1957 Seat va demostrar una gran visió de la jugada amb la creació de l’Escola d’Aprenents, un planter amb el qual la marca s’assegurava el nivell dels seus tècnics per al futur. Des d’aleshores, més de 2.500 alumnes han seguit el seu programa de formació professional dual, que els ha permès obtenir una titulació oficial i uns rigorosos coneixements especialitzats en automoció.

Aquest centre privat d’accés públic ofereix tres cicles formatius de grau mitjà: mecanització, manteniment electromecànic i electromecànica de vehicles automòbils.

Situat a la Zona Franca, a prop de la factoria original de Seat, l’escola de formació destaca per les seves instal·lacions i per la moderna tecnologia que posa a l’abast dels alumnes, imprescindible per obtenir una preparació d’alt nivell. Tots aquests arguments i prestigi fan que, cada any, es rebin prop de mil sol·licituds per omplir les 60 places noves que Seat admet per curs. Aquest any hi havia 167 alumnes formant-se en les cinc professions que se’ls plantegen en aquesta escola.

I és que, independentment de la qualitat de la formació rebuda, aquest centre és una plataforma excepcional per poder accedir posteriorment a una vida laboral interessant, no ja únicament dins de la marca catalana sinó també a les altres que constitueixen el grup Audi-Volkswagen.

De fet, recentment, la Cambra de Comerç d’Alemanya va reconèixer la feina d’aquest centre amb el premi Excel·lència 2014.