30/03/2013

KTM 1190 Adventure: per fer cap a la fi del món

1 min

Els fabricants de motos de gran cilindrada estan patint. La càrrega impositiva que suporten els models més esportius ha frenat les poques vendes que hi havia entre les anomenades Superbikes. Davant la situació, cal posar-hi imaginació i buscar segments nous del mercat a base de propostes innovadores, diferents. A KTM, la marca líder en el motociclisme de muntanya, ho tenen clar. Per això al seu moment van crear les anomenades travel-enduro , unes motos per viatjar a l'altra punta del món aprofitant tota l'experiència del ral·li Dakar i per anar a la recerca de sensacions noves.

Deu anys després de la seva primera moto amb aquesta filosofia, arriba ara la 1190 Adventure, una dos cilindres de 1.195 cc, capaç de donar 150 cavalls de potència i carregada de tecnologia per tot arreu per permetre als seus usuaris una conducció còmoda i relaxada.

D'entrada, les mides d'aquesta KTM poden impressionar, però el disseny està pensat perquè tota la instrumentació estigui a l'abast del conductor de manera agradable. I és així. Aquesta Adventure disposa de 4 programes de funcionament que adapten el comportament i l'entrega de potència a les diferents circumstàncies de la ruta que fem. A més, incorpora control de tracció, suspensions ajustables electrònicament, frens amb ABS i un conjunt d'indicadors complet i visible.

FITXA TÈCNICA

PREU: 14.008 euros

MOTOR: 4 t., 2 cil., 1.195 cc

POTÈNCIA: 150 CV

CANVIS: 6 velocitats

XASSÍS: Multitubular en crom molibdè i acer

FRENS: 2 discos davant i 1 darrere

PES: 230 kg

ALÇADA SEIENT: 860 mm

DIPÒSIT: 23 litres

stats