ELS COTXES DE LA NOSTRA VIDA
Motor 27/07/2018

Opel Kadett: la nèmesi del Golf

La resposta d'Opel al gran èxit de Volkswagen

1 min
Opel Kadett: la nèmesi del Golf

Quan el senyor Adam Opel va començar a fabricar màquines de cosir l’any 1862, no s’imaginava que la principal activitat associada al seu cognom seria la fabricació d’automòbils. Això no passaria fins al 1897, quan aquest home ja feia dies que criava malves.

El 1962 la marca del llamp va treure al mercat un model anomenat Kadett, que disposava d’un motor de quatre cilindres i 993 cc. Però aquell cotxe tenia poc a veure amb la versió que, amb el mateix nom, ho va petar tot a començaments dels anys vuitanta, especialment al mercat d’aquí.

Es tractava d’un vehicle compacte que la casa alemanya va comercialitzar amb la idea -sense aconseguir-ho- d’aturar l’escalada de vendes d’un producte de la competència que cada vegada anava més fort: el Volkswagen Golf. Mentre que el Kadett ja no existeix, el Golf no para d’encadenar generació rere generació.

Al Regne Unit l’Opel Kadett el van vendre com a Vauxhall Astra, i a altres països va ser comercialitzat sota l’estructura de Chevrolet.

A l’estat espanyol aquest va ser un model d’èxit, sobretot en la versió Gsi, que tenia una vocació més esportiva que les precedents, i que anava equipat amb un motor que estava a un nivell molt superior al del seu xassís, el punt més feble d’aquest cotxe que no era, precisament, econòmic.

De tots els Kadett que hi va haver, el Gsi de 16 vàlvules era el més agosarat. Portava un motor que la marca havia desenvolupat juntament amb Cosworth i donava 156 cavalls, que en aquella època era una barbaritat, però deien que tenia molta tendència a marxar del darrere.

stats