Vídeos
Motor Competició 03/10/2021

El Tesla Model S Plaid derrota dues Superbikes en una cursa d’acceleració

El cotxe elèctric més potent del món, gràcies als seus 1.020 CV, s’imposa amb facilitat a les Suzuki Hayabusa i Kawasaki Ninja ZX-14R

1 min
Model S Plaid vs Suzuki Hayabusa

Què corre més, un cotxe elèctric d’altes prestacions o les millors Superbikes o motos esportives del mercat? La resposta dependrà de la distància de la cursa i del traçat escollit, però en general fins ara les Superbikes eren pràcticament imbatibles en curses d’acceleració o drag race, un estil de carreres molt populars als Estats Units.

El canal de YouTube Edmunds ha fet una comparativa entre el Tesla Model S Plaid, el cotxe més prestacional de la marca californiana gràcies als 1.020 CV que generen els seus dos motors elèctrics, i dues de les millors Superbikes del mercat com la Suzuki Hayabusa, de 188 CV, i la Kawasaki ZX-14R, de 208 CV. Sobre el paper, el Model S Plaid és molt més potent, però arrossega un pes superior als 2.200 quilos, mentre que la Suzuki Hayabusa pesa 263 quilos i la Kawasaki ZX-14R, 264 quilos. Per tant, les dues Superbikes japoneses presenten una millor relació entre pes i potència que l’elèctric californià.

Però al llarg del vídeo, que dura un quart d’hora, el Model S Plaid imposa la seva llei sobre les dues Superbikes en la prova d’acceleració o drag race que els provadors preparen contra les dues Superbikes, tant en sortida aturada com en sortida llançada a la recta principal del circuit de Willow Springs, a Califòrnia. Amb tot, ens hauria agradat veure què passa en una cursa a volta sencera en el circuit nord-americà entre aquests rivals.

stats