Cotxe elèctric
Motor Novetats 02/10/2020

Tesla Model S Plaid: saludant el cotxe de sèrie més ràpid del món

El Model S Plaid és la versió més esportiva i extrema del Model S, i arribarà als 1.100 CV de potència i 840 quilòmetres d’autonomia

Ara Motor
2 min
Tesla Model S Plaid: saludant al cotxe de sèrie més ràpid del món

Tot i que Tesla ja el va anunciar fa més d’un any, el Tesla Model S Plaid encara no s’havia presentat oficialment i tampoc tenia un preu oficial assignat. Aprofitant el Tesla Battery Day d’aquesta setmana passada la marca californiana va anunciar el preu i les especificacions definitives del nou Model S Plaid, la versió més prestacional de la berlina elèctrica nord-americana.

El nou Model S Plaid ja és el cotxe de sèrie més ràpid de la història gràcies a la seva capacitat d’acceleració de 0 a 100 en només 2,1 segons i en el quart de milla (0-400 metres) en només 9 segons. Amb aquests registres el Model S Plaid es converteix, ras i curt, en el cotxe de sèrie més ràpid mai fabricat, per davant de qualsevol McLaren, Ferrari, Porsche o qualsevol rival que gosi plantar-li cara.

Detall interior Model S P100D

El secret dels registres del Model S Plaid està en la seva mecànica, ja que els tres motors elèctrics del cotxe sumen una potència total conjunta superior als 1.100 CV i pot assolir una velocitat màxima limitada electrònicament de 320 km/h.

Tota aquesta potència s’explica per unes grans bateries de més de 100 kWh que permeten una autonomia de més de 840 quilòmetres, de manera que el cotxe supera els registres del Lucid Air, potser l’únic rival seriós que mai ha tingut la berlina californiana més enllà del ja conegut Porsche Taycan.

Curiosament, la marca presidida per Elon Musk encara no ha mostrat el disseny definitiu del Model S Plaid, ja que de ben segur introduirà novetats aerodinàmiques i altres modificacions en la carrosseria que afavoreixen el coeficient aerodinàmic i el pes total del conjunt i encara no vol donar cap pista als seus principals rivals.

Tesla ja ha obert les comandes del nou Model S Plaid a la seva pàgina web, a un preu base de 139.990 euros. Tot i que poden semblar molts diners (i ho són) convé recordar que aquest Model S Plaid és capaç de derrotar qualsevol Ferrari, Porsche o Lamborghini amb motor gasolina o electrificat que doblen o tripliquen el seu preu. Segons afirma Tesla, les primeres unitats del Model S Plaid s’entregaran a finals de l’any vinent.

stats