Motor Competició 12/09/2016

Jaguar torna a la competició

La marca britànica retorna al món de la competició: a partir de la propera temporada disposarà d'equip oficial a la Fórmula-E

Ferran Vital
1 min
Jaguar torna a la competició

Jaguar tornarà a la competició l’any vinent, després de 12 anys d’absència a les competicions, d’ençà que va abandonar la Fórmula 1 l’any 2004. Curiosament, Jaguar apostarà per competir a partir de la temporada vinent a la Fórmula-E, la competició de monoplaces elèctrics que creix temporada rere temporada.

L’equip de competició, que s’anomenarà Panasonic Jaguar Racing, comptarà amb els pilots Adam Carroll (Regne Unit) i Mitch Evans (Nova Zelanda) per a la seva primera aventura a la Fórmula-E. A ningú se li escapa la col·laboració amb Panasonic –lligada a Toyota– i el potencial d'un equip que sumi els esforços de britànics i nipons.

Un campionat interessant per als constructors

A l’anunci de Jaguar cal sumar-hi que altres fabricants, com Audi, s’afegiran amb equip oficial en un futur proper a la Fórmula-E, seguint els passos de Renault o Citroën, que ja competeixen al mundial dels monoplaces elèctrics.

Aquest interès de les marques per una competició en creixement com la Fórmula-E és la possibilitat de generar avenços tecnològics importants que després els fabricants exporten als models de carrer. En aquest sentit, no és pas cap casualitat que l’anunci del retorn de Jaguar a la competició (elèctrica) coincideixi amb la filtració del totcamí (SUV) elèctric que Jaguar està desenvolupant i que veurà la llum el 2017 o 2018, i que extraoficialment s’anomena E-Pace (i que serà una evolució de l'actual F-Pace).

Jaguar F-Pace
stats