Cotxe elèctric
Motor Competició 11/09/2021

Elon Musk ja té un nou rècord: el cotxe elèctric més ràpid a Nürburgring

El Tesla Model S Plaid, la versió de carrer més esportiva dels californians, trenca tots els rècords al circuit més exigent i prestigiós del món amb un temps de volta de 7:30.909

2 min
El Tesla Model S Plaid vola sobre l'asfalt de l'infern verd

El vell circuit de Nürburgring és l’autèntica capital del món del motor. Un traçat de més de 20 quilòmetres, estret, moll i tortuós que s’ha convertit en el referent mundial dels vehicles d’altes prestacions, en una prova de foc on les marques posen a prova els seus models més esportius.

Feia força temps que l’empresari sud-africà Elon Musk volia donar un cop d’efecte consolidant un Tesla com el nou rei de Nürburgring, superant tots els rècords dels altres fabricants de vehicles elèctrics i enviant al món un missatge clar d’hegemonia absoluta en el segment. El cotxe escollit per batre el rècord ha sigut un Model S Plaid, de 1.020 CV de potència, que ha registrat un temps de 7:30.909, de manera que estableix un nou rècord al vell traçat de Nürburgring Nordschleife, amb una velocitat mitjana de 166,320 km/h.

El vídeo del rècord, des de dins

Gràcies a aquest fantàstic crono, el Model S Plaid –un cotxe capaç d’assolir una velocitat punta de 322 km/h, d’accelerar de 0 a 100 en 2,1 segons i que presenta autonomies de fins a 628 quilòmetres– ha sigut capaç de superar el temps del Porsche Taycan Turbo, el seu gran rival comercial, que havia aturat el cronòmetre en un registre de 7:42, uns dotze segons més lent que el nou rècord de Tesla.

Però els plans d’Elon Musk no acaben aquí. El Tesla Model S Plaid que ha batut el rècord de cotxes elèctrics era un model de producció en sèrie, sense modificar. Ara Tesla centrarà els seus esforços en intentar batre més rècords amb una unitat del Model S Plaid millorada i modificada en aspectes clau com l’aerodinàmica, els neumàtics i el sistema de frenada que a Tesla anomenen Track Package i que promet emocions encara més fortes.

stats