Resistència
Motor Competició 09/01/2022

Àlex Palou correrà les 24 Hores de Daytona

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor, actual campió de les IndyCar Series, participarà en la prestigiosa cursa de resistència nord-americana al volant d’un Cadillac

2 min
El català celebrant el seu títol a les IndyCar Series

Després d’un 2021 per emmarcar, amb una fantàstica victòria obtinguda a les IndyCar Series, el pilot català Àlex Palou començarà l’any 2022 amb opcions reals de sumar un nou triomf de prestigi al seu palmarès com són les 24 Hores de Daytona, la cursa de resistència més important del continent americà i la segona del món, només superada per les mítiques 24 Hores de Le Mans.

El de Sant Antoni de Vilamajor formarà equip amb els pilots Scott Dixon, Sébastien Bourdais i Renger van der Zande al volant del Cadillac 01, un prototip que ha desenvolupat el seu enginyer de confiança, Danielle Shepherd, amb qui ha fet un tàndem magnífic a l’equip Chip Ganassi de les IndyCar Series. Palou ja coneix el Cadillac 01 DPi, un model que va poder provar en uns tests privats al mes de desembre en què va demostrar la seva velocitat al volant d’aquest vehicle de competició. 

De fet, aquest és un cotxe de resistència de la mateixa escuderia Chip Ganassi, que també participa en altres competicions automobilístiques més enllà de les IndyCar Series, com ara aquestes 24 Hores de Daytona, però també a la NASCAR, i té la vista posada en el nou Mundial de Resistència o WEC a partir de la temporada 2023, quan hi haurà el nou canvi de reglament que encertarà una nova era en la competició i en què Àlex Palou té força possibilitats de poder competir amb un vehicle ràpid i fiable.

Les 24 Hores de Daytona, també anomenades Rolex 24 per motius comercials, se celebraran al circuit nord-americà de Daytona el cap de setmana del 27 al 29 de gener. És força habitual que hi prenguin part els pilots més destacats de la NASCAR i de les IndyCar Series. A Daytona el català se les veurà amb els seus grans rivals a la pista la passada temporada, amb especial atenció al mexicà Pato O’Ward, que competirà amb un vehicle a priori una mica inferior al Cadillac del pilot català.

stats