Esportiu elèctric
Ara Motor

Volkswagen competirà a Pikes Peak amb un esportiu cent per cent elèctric

Després d’abandonar el Mundial de ral·lis i el DTM, el grup VAG aposta per conquerir la cursa de muntanya més emblemàtica amb un cotxe cent per cent elèctric

Volkswagen competirà a Pikes Peak amb un esportiu 100% elèctric / VOLKSWAGEN Zoom

L'ascens a Pikes Peak, a l'estat nord-americà de Colorado, és un dels esdeveniments esportius més importants de l'any. Volkswagen, un fabricant que encara arrossega dubtes generats pel Dieselgate, hi vol escriure una pàgina daurada conquerint la mítica cursa americana amb un cotxe cent per cent elèctric.

No seria el primer cop que un elèctric triomfa a Pikes Peak, ja que l'edició d'aquest any ha vist una lluita aferrissada entre el Tesla Model S i el seu principal rival, Faraday Future FF-91, que va signar un nou rècord a Pikes Peak amb un crono de tan sols 11:35, 25 segons més ràpid que el Model S.

Però el rècord vigent a Pikes Peak, un recorregut de 20 quilòmetres amb un desnivell de 1.500 metres, el té el prototip elèctric del xinès e0 PP100 i el seu estratosfèric temps de 8:57, que és l'objectiu que vol batre l'equip Volkswagen Motorsport.

No en sabem gaire cosa, del bòlid elèctric de Volkswagen –més enllà de les imatges on mostra la silueta–, però segons apunten les primeres informacions, aquest monoplaça disposarà d'un sistema de tracció integral amb una aerodinàmica molt acurada per conquerir la cursa de muntanya més prestigiosa del món.